V Selcah “zasedle” plažo, v Omišalju pa srca publike

lipke
Pevke ŽVS Lipa smo se na vroč četrtek odpeljale proti morju – natančneje v Selce, kjer smo ob sončnem zahodu pele na Srečanju zborov 2017 (Susret zborova 2017).
Sodelovali so tudi Pevski zbor Sklad iz Bakra, Pevski zbor kulturno – umetniškega društva Jelena iz Dramlja in Pevski zbor kulturno – umetniškega društva Neven iz Selc z vsak po tremi pesmimi ter skupno “Ružo crveno”.
Foto utrinke najdete v galeriji.

Dan kasneje, natančneje 4.8. pa smo po krajši vaji, kopanju in kosilu v Selcah krenile proti Omišalju na Krku, kjer se je ob 21h začel 3. tradicionalni festival ženskih klap, imenovan “Omišljanska rozeta”. Na Placu, kakor se imenuje prostor pred župnijsko cerkvijo v Omišalju, se je zbralo mnogo poslušalcev, med njimi ogromno Slovencev, ki so nam prišli izkazat svojo podporo. Za to se jim iskreno zahvaljujemo!
Sodelovalo je 10 ženskih klap iz različnih krajev na Hrvaškem, Slovenijo smo zastopale ŽVS Lipa iz Litije. Po končanem tekmovalnem delu festivala je topel večer in romantičen ambient obogatila še moška klapa Vinčace iz Novega Vinodolskega, večkratni zmagovalci festivala Omiš.

Po mnenju žirije je bila najbolje ocenjena klapa Teranke, sledila je klapa Bona forma, tretje mesto je osvojila klapa Kurjože.

ŽVS Lipa je, kot so zapisali na spletnem portalu ‘Dalmacija danas’ “osvojila srca publike”. Prejele smo namreč nagrado ‘Meštar Sinoga’, ki je poimenovana po avtorju rozete, podeljuje pa jo publika, ki z glasovnicami ‘določa’ zmagovalno klapo.
Letos prvič uvedeno Posebno nagrado ‘Petre Štropin’ je prejela klapa Teranke.

Več si lahko preberete na hrvaškem spletnem portalu: https://www.dalmacijadanas.hr/odrzan-3-festival-zenskih-klapa-omisljanska-rozeta-klapa-lipa-osvojila-srca-publike-a-klapa-teranke-nagradu-zirija

You may also like...