Lipke napovedujemo: Glasbene izpovedi izza grajskih zidov

Lipke napovedujemo: Glasbene izpovedi izza grajskih zidov 1

Gradovi, neme priče minulih časov, še danes v vsej svoji veličini pripovedujejo zgodbe naše srednjeveške zgodovine. Na področju Slovenije, ki je bila od nekdaj strateško zanimiva za različne narode, je bilo od 10. stoletja dalje zgrajenih več sto gradov, gradičev, graščin, dvorcev in dvorov. Za njimi so ostale ruševine, ki sodobnega človeka vznemirjajo zaradi zgodb, ki se skrivajo v debelih zidovih in čudovitih pogledov na slikovito pokrajino.
Te zgodbe pa še toliko bolj zaživijo, ko jim vdahnemo glasbeno vsebino. Ženska vokalna skupina Lipa, ki je v svojem več kot desetletnem obstoju glasbo podajala na različnih koncertnih prizoriščih, s projektom ”Glasbene pripovedi izza grajskih zidov” z glasbo oživlja grajske atrije, arkadne hodnike, grajske kapele in podobne prostore, ki omogočajo a capella izvedbo glasbenih umetnin.
S projektom želimo doseči dvoje – osvetliti žlahtno zapuščino zgodovine širom po Sloveniji ter hkrati skrbeti za tehten in kvalitetno izveden glasbeni program. V sklopu projekta načrtujemo tudi povezovanje z lokalnimi vokalnimi skupinami, s katerimi bi si v delu koncerta delili oder in na ta način koncertnim večerom dodali – tudi v smislu izvenregionalnega povezovanja – posebno vrednost.
Prvi tovrstni koncert bo izveden na Velenjskem gradu, prepevale pa bomo v družbi Šaleškega Študentskega Okteta (ŠŠO).

Toplo vabljeni v petek, 26.5.2023 ob 18h na prijeten glasbeni večer!

You may also like...