Anina avdicija in pogled na ŽVS Lipa

Naša nova članica Ana takole opisuje prvo srečanje z nami …

“Ker sem se pred malo več kot letom dni preselila iz Črnega Vrha nad Idrijo v Litijo, sem raziskovala, kam bi se lahko vključila, da bi se z mestom bolje spoznala, pridobila nove prijatelje, se ob službi sprostila in nadaljevala s petjem, igranjem violine ali s čimerkoli, kar bi mi bilo v veselje in predvsem bližje novemu domu. Do sedaj sem redno pela le v MPZ dr. Frančišek Lampe v Črnem Vrhu. Ko sem zasledila novico »Iščemo novo pevko«, sem takoj pregledala, kdo so dekleta ŽVS Lipa in poslušala njihove izvedbe. Glasovi so me takoj pritegnili in očarali. Naj omenim, da sem takoj pisala mail, če je še možna prijava na avdicijo in kmalu dobila odgovor, da lahko pridem še isti dan v njihovo pevsko sobo. Priznam, malo sem zakuhala v obraz, ko sem videla, da nimam ravno veliko časa za pripravo svoje pesmi in ene njihove, a mož me je spodbudil in mi rekel, naj poskusim, saj s tem nič ne izgubim, kvečjemu pridobim novo izkušnjo. In sem se odločila, da kljub rahlemu prehladu in tremi spoznam dekleta in zapojem z njimi.
In ni mi bilo žal, da sem zbrala pogum in voljo.
Na avdiciji je bilo zelo sproščeno. Dekleta so dokazala, da so iskrena družba s polno veselja do petja in da so med njimi dobri, pristni odnosi. To mi je vlilo še večjo željo po sodelovanju.
Nekaj dni po avdiciji me je klic umetniške vodje Ane presenetil in razveselil, saj mi je povedala, da so sprejeli dve novi pevki in da sem ena izmed njiju jaz ter da se vključujem kot 2. sopranka.
Na prvi vaji sem neskončno uživala, ravno tako na drugi, tretji … in prvem nastopu, ki je bil za obrtno zbornico v Šmartnem pri Litiji. Kot da bi že kdaj koli prej pela z njimi, takoj smo se ujele!
Hvaležna sem, da sem dobila to možnost, da s pevkami še naprej urim svojo pevsko tehniko, se od njih učim, pojem dela domačih in tujih avtorjev, ljudske ter umetne skladbe, spoznavam Litijo in okolico, tudi tuje kraje in ljudi in predvsem spoznavam sebe – kako pomemben je vsak glas v tako majhni zasedbi, naučila sem se prilagoditi situacijam (npr. takoj se naučiti drugi glas, če ena zboli), biti sproščena na odru, rezervirati si čas in se organizirati za pevske vaje, za obilico nastopov … A vse to ni težko, če delaš s srcem in z dobro ekipo!”
sdr
Ana

You may also like...